Москва отчита за неуспешен опита на САЩ за изолиране Русия

САЩ не успя да постигне целите си и се превръща в заложник на собствените си опити да се изолира Русия, каза говорителят на руското външно министерство, Мария Захарова.

"САЩ се превърна в заложник на собствените си измислени модели. От една страна, квази изолацията на Русия очевидно не е успешна, от друга страна, остава едностранното замразяване на сътрудничеството във всички посоки, оставяйки само един канал: комуникация между министерствата на външните работи ", каза Мария Захарова в интервю. Според нея, САЩ са натрупали много въпроси за обсъждане с Русия, но "в момента не съществуват каналите, по които се решават тези въпроси."

Говорителят на руското външно министерство смята, че Вашингтон започва да разбира, че политиката избрана да навреди на Русия, се е превърнала в задънена улица за Белия дом. "Не можете да говорите за изолиране на една страна, която в същото време признавате като основен играч в редица международни въпроси", каза тя, отбелязвайки, че "вътрешните амбиции" на САЩ не им позволяват да оценят правилно ситуацията.

Захарова също така заяви, че много предполагаеми "разкрития" на руски план за използване енергичната антитерористична операция в Сирия като димна завеса за ситуацията в Украйна, нямат нищо общо с реалността. "Всеки ден ли да говорим за това, което се случва в Украйна. Техните проблеми са нашите проблеми, защото санкциите срещу Русия са напълно паралелни с изпълнението на споразуменията от Минск. Решаването на тази ситуация ни засяга повече от всеки друг", каза тя.

Станете почитател на Класа