САЩ ще изпрати още войници по границите на Русия

Пентагонът планира да умножава присъствието на въоръжените сили на САЩ в Европа чрез увеличаване на броя на американските бойни бригади в граничните райони с Русия, заяви Върховният командващ на Военновъздушните сили на НАТО, генерал Филип Брийдлъв.
Става дума за военните поделения на САЩ, работещи в Европа, докато ги заместят подобни американски военни бригади.
Цитиран от The Wall Street Journal, генералът каза, че би искал да види повече ротационни сили на европейския континент, поради нарастващата военна мощ на Русия, за която би могло да се твърди, че заплашва международната сигурност.
В момента Вашингтон разполага с две бригади в Европа и една на северноамериканския континент. Според вестника, всяко от трите звена е формирано от най-малко 3500 военни.
Въпреки че администрацията на Обама ще се изправи пред необходимостта от коригиране на военния бюджет за 2016 г., решението за увеличение на ротационните сили в Европа ще бъде взето "в хода на следващите два месеца," каза генерал Breedlove.

Шефът на Пентагона Аштън Картър, междувременно съобщи, че Съединените щати модернизират целия си ядрен арсенал: подводници, бомбардировачи и наземни ракети, въоръжени с ядрени бойни глави с далечен обсег и самите бойни глави, заради това, което Картър определи като "застрашаващи декларации на Русия относно потенциалното използване на ядрени оръжия".

Станете почитател на Класа