Руската антитерористична операция в Сирия изумява западни анализатори

Ефективността на работата на руските ВВС в Сирия срещу терористите на ислямската държава, както и боеспособността на руския флот, оборудван с усъвършенствани крилати ракети, накара западните военни анализатори да обръщат внимание и да оценят силата на Руската армия.

Мощта на руската военна операция срещу терористите от ИД в Сирия смая западните анализатори, публикува австралийският сайт 9News. Колкото Русия засилва въздушните удари по позициите на екстремистите, толкова по-очевидна става реалната власт, която имат нейните военни части, казва авторът на статията Брандън Ливси.

Като пример той припомня изстрелването на крилати ракети от кораби в Каспийско море, които изминаха 1500 км и унищожиха позиции на терористите в Сирия. Авторът цитира експерта по национална сигурност Гарет Кембъл от Brookings Institution, който посочва, че до този момент са изглеждали "невъзможни" такива изстрелвания от руски единици. Според западните медии, руските кораби, е трябвало да бъдат "ръждясали", но през последния месец капацитетът на руския флот кара западните анализатори "да се замислят сериозно".

Западните анализатори бяха изненадани и от други постижения на Русия във военната сфера. По-специално, след като видяха видеото на самоходната тежка огнехвъргачка TOS-1 Буратино, която е в състояние не само да унищожи целите. Ракетата експлодира над целта си в облак от спрей, който се активира запалително веднага, неутрализирайки всеки шанс за спасение на тези, които са в тази зона.

Аналитикът Кембъл също смята, че " никой от съюзниците на САЩ в НАТО не е в състояние да направи това, което руската армия прави в небето."

Станете почитател на Класа