Anonymous разкри американски сенатори и кметове- членове на Ку Клукс Клан

Активистката група Anonymous е започнала да публикува лични данни на няколко членове на Ку Клукс Клан, с което изпълнява обещанието от преди няколко дни, когато заяви, че ще разкрие самоличността на 1000 членове на расистката организация. Сред членовете й са няколко сенатори и кметове, казват активистите.

Самопровъзгласилата се група "хактивисти" Anonymous пусна в неделя имейл адреси и телефонни номера на 57 предполагаеми активни членове на Ку Клукс Клан. Това действие е част от кибер кампания срещу групата за бяло превъзходство, съобщава International Business Times.

Anonymous публикува прессъобщение, в което обяви, че ще пусне самоличността на "1000 членове на Ghoul Squad и други фракции на Ку Клукс Клан от целите Съединени щати." Хакерите са започнали тази операция през ноември миналата година, в отговор на расистки заплахи за използване на "смъртоносна сила" срещу демонстрантите в град Фергюсън (Мисури, САЩ).

Според публикацията на Anonymous, сенаторите Том Тиллис, Джон Корнин, Дан Коутс и Джони Айзаксън са членове на Ку Клукс Клан. Освен това, според "хактивистката" група, кметове от САЩ, включително Мадлин Роджеро на Ноксвил, Джим Грей на Лексингтън, Пол Фрейм на Норфолк и други, принадлежат към тази расистка организация.

Станете почитател на Класа