Путин създава аналог на Пионерите на Съветския съюз

Руският президент Владимир Путин е подписал указ за създаване на Национална младежка организация Руско ученическо движение. Организацията ще се основава на опита от десетилетия, придобит по време на функциониране на движението на Пионерите.

Движението Пионери е създадено в Съветския съюз през 1922 г. и престава да съществува през 1991 г. с изчезването на държавата. В момента, руското правителство инициира създаването на организация, която ще работи за подобряване на държавната политика в областта на образованието на новите поколения.

Основната й цел е също да спомогне за формирането на личността, основана на "система от ценности, присъщи на руското общество". Според президентския указ, основател на организацията ще бъде Федералната агенция по въпросите на младежта. Владимир Путин нареди на правителството да изготви списък активи, предназначени за новата организация.

Счита се, че Движението на пионерите е изпълнило основната си задача - да помага за образованието и социализацията на младите хора.

Станете почитател на Класа