Асандж обяснява какво е причинило бежанската криза в Европа

Вълните от бежанци, наводнили някои европейски страни, са резултат от "стратегическото обезлюдяване" на Сирия, извършено от опозицията в арабската държава, счита основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж.

"Опозицията участва в стратегическото обезлюдяването на страната, за да се намалят способностите за борба на правителството", каза Асандж в интервю за "ThePressProject".

Според основателя на WikiLeaks, хората "бягащи" от Сирия "предимно принадлежат на средната класа". Инженери, лекари и държавни служители, са "точно средната класа, необходима за поддържане на дейността на правителството," каза той.

Насърчава се сирийското население да бяга от страната си, "казвайки, че Германия приема много бежанци и като резултат значително отслабва президента Башар Асад", заяви Асандж. Той каза, че Сирия не е единственият случай, в който миграцияте се използва като оръжие: по време на войната в Ирак (2003-2011), Швеция каза на Вашингтон че "приемането на иракски бежанци е било част от техния принос" в окупацията на арабската страна.

Той също така спомена, че е "позор", че САЩ не приемат сирийски бежанци, защото именно Вашингтон е отговорен за стотиците хиляди хора, които идват в Европа от Северна Африка и Близкия изток. Предишни секретни документи, публикувани от WikiLeaks, показват, че Вашингтон е в заговор за сваляне на Асад от 2006 г. насам.

Станете почитател на Класа