Реакцията на немците на "завръщането" на Хитлер

По екраните в Германия тръгна филм, показващ как биха реагирали немците, ако нацисткия диктатор Адолф Хитлер немски изведнъж се завърне страната. Един актьор играе Хитлер, говори на немски и положителната реакция на мнозина е "тревожна", разказва The Washington Post.

Сюжетът на игралния филм "Виж кой се върна" е неочакваното и изненадващо завръщане на нацисткия диктатор по улиците на Берлин, близо до бункера, където той се самоубива през 1945 г. В този втори живот на Хитлер на Земята той има за цел да се превърне в телевизионна звезда.

Сценарият на филма, режисиран от Дейвид Внендт, се основава на бестселър. Но за разлика от книгата, филмовият актьор, изобразяващ Хитлер се появява на реалните улиците на германските градове и говори не с актьори, а с обикновени германци. От десетките хора, които са говорили с Хитлер по време на снимките само двама са реагирали отрицателно.
Други граждани си правили селфита с актьора, играещ Хитлер. Дори някои го посрещнали със скандалния нацистки поздрав. "Те не са неонацисти, а обикновени хора от средната класа," заяви режисьорът пред американския вестник. Филмът е заснет миналата есен, много преди да започне масовият поток от бежанци от Близкия изток.

Филмът е събрал над $ 10 милиона в бокс офиса само няколко седмици в Германия.

Станете почитател на Класа