Истинската причина защо нямаме летящи коли

В продължение на повече от половин век летящите автомобили са били един от централните елементи на научната фантастика, като във филма "Завръщане в бъдещето" (1989), който планира за 2015появата им, технологичният напредък и потенциалното търсене.
Защо летящи коли все още не са преминали фазата на ексцентричния прототип и не заемат полезно място в света?

"Отговорът може да бъде по-прост, отколкото звучи, защото колкото и те да са желани, в технологичната ера днес няма нужда от летящ автомобил", пише анализаторът на технологии Грег Стивънс в The Daily Dot.

"Ние бързо навлизаме в ерата на повсеместна цифрова комуникация. Анализаторите прогнозират, че в рамките на няколко години 60% от американците биха могли да работят от дома си. Бизнесът обикновено използва холографски технологии за видеоконференции и срещи в целия свят", казва той.

Някои дори прогнозират, че през 2045 ще бъдем в състояние да предаваме нашето съзнание на роботи, разположени в други части на света.

"Ако тази прогноза и най-малко съответства на реалността, мечтаната летяща кола ще бъде излишна, дори преди да излети," подчерта Стивънс.

В края на краищата, нашето социално развитие, както и нашето технологично развитие, ще определят дали летящите автомобили ще се превърнат в реалност, или ще останат в научната фантастика.

Станете почитател на Класа