Експерти разкриват какво всъщност се случва в Бермудския триъгълник

Бермудският триъгълник, намиращ се в северозападната част на Атлантическия океан между Бермудите, Пуерто Рико и американския град Маями, остава обвит в мистерия, заради многото истории за необясними изчезвания на самолети и кораби. Трима експерти дават своето мнение за това какво всъщност се случва в този регион.

"Има много налудничави слухове за това, което наистина се случва в триъгълника. Някои казват, че потъналата Атлантида поглъща корабите , други обвиняват междуизмерни портали и НЛО, или хидроложки анормални приливи в тези места ", казва Бенджамин Радфорд, писател и изследовател на паранормални явления.

Санта Клаус не съществува, Великденското зайче не съществува, Зъбната фея не съществува. И Бермудски триъгълник също не съществува, казва Майкъл Барнет, морски биолог и основател на Асоциацията на подводните откривателите. "Истината е, че кораби и самолети изчезват в тази област не повече от всяко друго място на Земята", казва той.

В същото време, Стивън Джованони, професор в Института по океанография на Бермудските острови, твърди "в Бермудския триъгълник всъщност не се случва нищо мистериозно. Митове за триъгълника са просто извинение за хората, които работят там, да се шегуват. Например, ако не можем да намерим нещо, или оборудването прекъсва, ние обвиняваме" магнитния вихър ", казва той.
Той добавя, че това, което е наистина интересно в тази област са "отличните условия", за проучване въздействието на глобалното затопляне върху пясъчните банки на океана. "Това изследване е много по-вълнуващо, отколкото всяко корабокрушение", казва той.

"Много по-лесно е да обвиняваме " загадъчни и необясними сили " за всичко, отколкото да прекарваме времето си разследвайки корабокрушенията и истинските причини за произшествията. Бермудски триъгълник е за мързеливите" заключава той.

Станете почитател на Класа