Оливър Стоун: "Изглежда ми добре, че Путин е предприел действия и се надявам да спечели"

Оливър Стоун, режисьор и сценарист, автор на книгата " Премълчаната История на САЩ ", даде ексклузивно интервю за испанския ежедневник El Mundo в което заяви, че НАТО се е превърнал в "инструмент на сплашване "и похвали руския президент Владимир Путин.

Режисьорът Оливър Стоун, който в момента снима филм за Едуард Сноудън и работи върху документален филм за гражданската война в Украйна, заяви: "Европа стана подчинена и пожертва собствените си принципи в името на предполагаемо благоденствие и сигурност."

Доказателство според Оливър Стоун, е случаят с Едуард Сноудън. " Ако това се бе случило през 50-те или 60-те, сигурно Франция или коя да е друга европейска страна би му дала убежище, но сега нито една страна не можа да се изправи пред страха от Американски репресии ", каза той.

На въпроса за конфликта в Украйна, Стоун каза, че ЦРУ е отговорно за войната в страната и оправда действията на Русия: "Гледната точка на Русия никога не е била взета предвид. Това, което е направил Путин, е да защитава своите геостратегически интереси срещу политическата намеса от САЩ и Европа, нетърпеливи да разширят влиянието си на изток. "

Според Оливър Стоун, който лично познава руския президент Владимир Путин, през последните 15 години Русия се е променила и страната се е превърнала в "противотежест на САЩ". За руските атаки в Сирия, той заяви: "Чувствам се добре, че Путин е предприел действия и се надявам той да победи, което ще позволи на сирийската армия да се възстанови и в крайна сметка да се изправи срещу ИД".

Станете почитател на Класа