Русия: "Холандия игнорира руските данни за катастрофата на MH17"

Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия изложи пред Международната организация за гражданска авиация (ICAO) неуспехите и неефективността на разследването на катастрофата MH17, осъществявано от Съвета за сигурност на Холандия (DSB). Агенцията твърди, че холандската страна "не използва изцяло" изчерпателната информация, свързана с разследването на катастрофата в Украйна на полет MH17, предоставена от руската страна, според статия, публикувана в The New Straits Times, водещ вестник в Малайзия.
Агенцията подчертава, че въпреки натрупания опит от страна на Русия в разследването на авиационни произшествия, гехните знания в тази област се пренебрегват.
"Подходът, приет от DSB, нарушава един от основните принципи на разследването на авиационни произшествия, който е началото и поредицата от заключения", твърди агенцията.
"Вместо да проучи последователно щетата на предната част на фюзелажа, DSB утвърди окончателно, че самолетът е бил свален от ракета БУК и то от позиция анонсирана след инцидента и преди разследването, въпреки че характеристиките на бойната глава, свалила самолета не са ясни ", казва агенцията.
DSB не е посочила основна информация, нито методите, използвани за идентифициране на местоположението на старта на ракетата, добавя агенцията.
"Русия настоя, че шрапнелите и късовете, уж намерени на мястото на произшествието - тяхното тегло, форма, размер и вид материал, трябва да бъдат идентифицирани, но това е било пренебрегнато. В резултат на това на харти, няма доказателства, свързващи откритите фрагменти нито с ракети Бук, нито с други ракети. И това е само едно от фрапантните нарушения на нормите на Международната организация за гражданска авиация за разследване на авиационни произшествия.

Също така категорично е било отхвърлено съдействието на руски специалисти в областта на разследванията, както и данните, които противоречат на проектните характеристики на ракетите Бук.

Станете почитател на Класа