Престижен отбор по дебат на Харвард губи от затворници в Ню Йорк

Затворници от затвора с максимална сигурност, учещи колежански курсове, победиха екипа за дебатиране на Харвардския университет в Кеймбридж, Масачузетс - студенти от престижната Бръшлянова лига, които бяха спечелили националното състезание само преди месец.
Шоуто се състоя в Източния затвор с максимална сигурност в Ню Йорк, където затворниците могат да посещават курсове, обучавани от преподаватели от близкия колеж и са образували клуб за дебати. Миналия месец те поканили студентите от Бръшляновата лига и тазгодишни национални шампиони за приятелско съревнование.
Харвардският екип за дебати е коронован за световен шампион през 2014 г. Но затворниците също са изграждали собствена репутация. През двете години, откакто основали клуба за дебати, те победили отбора на военната академия на САЩ в Уест Пойнт и на Университета на Върмонт. Всички, които помогнали в обучението на затворниците, не били особено изненадани от успеха им.
"Учението в затвора се провежда по точно същите стандарти, нива на строгост и очаквания като в главния кампус на колежа Bard", каза Макс Кенър, изпълнителен директор на инициативата Bard, която оперира в шест Ню Йоркски затвори. "Тези студенти са сериозни и много от тях продължават обучението си в Йейл и Колумбийския университет. Докато са в затвора, те се учат без помощта на интернет, разчитайки на ресурси, предоставени им от колежа. Те се възползват максимално от всяка възможност, която им се предостави", каза Кенър.
Студентите в отбора Харвард след загубата са публикували коментар във Facebook."Ние сме горди, че загубихме дебат от феноменално интелигентен отбор този уикенд", пишат те. "И сме изключително благодарни на Бард и затвора в Ню Йорк за работата, която вършат и за организирането на това събитие."

Станете почитател на Класа