Най-мрачните дни на Ислямска държава: Русия прецизира своите удари срещу джихадистите

Русия се включи в борбата срещу ИД на сирийската територия, след като никоя от силите, действащи в Сирия и Ирак не е била в състояние да покори терористите. На фона на критики и намеци, хвърлени от различни страни и от САЩ, които поставят под въпрос целите на Москва, Русия се стреми да разкрие цялата информация за дейността си:
5 Октомври 2015 г. 5:15 GMT. Русия е против създаването на зона, забранена за полети в Сирия, тъй като това решение не съответства на Хартата на ООН и международното право, каза Михаил Богданов, заместник-министърът на външните работи на Русия. "Ние трябва да зачитаме суверенитета на страните, такава зона е в разрез с интересите на Сирия." каза Богданов.
5 Октомври 2015 г.21:30 GMT. Руската военна делегация начело с първия заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили, Николай Богдановски, ще започне във вторник в Тел Авив консултации с израелски военни за координиране на действия срещу ислямската държава в Сирия.
20:05 GMT. Русия публикува видеото на въздушната си атака срещу база на Ислямска държава в непосредствена близост до сирийския град Dayr Hafir.
17:46 GMT..В източната част на провинция Хомс, близо до град Тадмор, два изтребителя Су-25М и Су-24 атакуваха две военни технически области на ИД. Атаката унищожи 20 танка T-55, които терористите са превзели от сирийската армия.
17:38 GMT. Руски самолети Су-34 започнаха атака, която унищожи 10 инсталации на ИД, в някои от които имало военни командири джихадистка група и 10 бойни машини на терористичната група.
14:40 GMT. Москва разкрива подробности около въздушните си сили, разположени в авиобаза Jmeimim в Сирия. Сред нейните самолети са модерните Su-30SM.
9:42 GMT. Руското министерство на отбраната пусна три нови видеоклипа на бомбардиравките, извършени от руските самолети срещу позициите на ИД в Сирия.
9:02 GMT. За 24 часа руските изтребители Су-34 Су-24М и Су-25, извършиха25 полети от авиобазата Jmeimim и атакуваха девет позиции на терористичната групировка ИД в Сирия, според руското министерство на отбраната.

Станете почитател на Класа