Толкова ли е важно Кой ще изчисти Ислямска държава?

Основните западни медии не изпълняват своя дълг, доверявайки се на съмнителни източници в социалните мрежи, представяйки предубедено руските атаки срещу ислямската държава в Сирия, каза медийният и правен анализатор Лионел.

"Аз не разбирам как вековни новинарски организации от цял свят, които се хвалят с проверяване на източниците и с изявления от международно значение, напълно се отказват от дълга си," каза експертът като коментира обвиненията срещу Русия, че неоправдано атакува цивилни вместо джихадисти.

Днес се забелязват много примери от реториката на Студената война и двойните стандарти в медиите. "Всичко, което трябва да направите е да създадете един фалшив Twitter акаунт, или блог и да има един автор, който пише в него. И това е всичко, без валидиране, без акредитация или достоверност". "После когато коалиционните сили –които са „добрите" - атакуват ислямската държава, ние аплодираме. Когато "лошите "имат същата цел, тогава се пише „те демонстрират силата си". Добрите, които и да са те, са поканени да участват и отново ги аплодираме, а „лошите" са обвинени, че нахлуват в страната ", казва Лионел.

Той подчерта, че Русия отдавна има база в сирийското пристанище Тартус, факт неизвестен за много хора, а Русия също има история на сътрудничество със Сирия. "И има голяма разлика между това да бъдеш поканен да помогнеш и това да нахлуеш самоволно ", добави той.

Аналитикът подчерта „ всички са съгласни, че ислямската държава е рак, който трябва да бъде изрязан" и попита: "Наистина ли е толкова важно кой ще го направи?"

Станете почитател на Класа