Кланицата на Ислямска държава

От формирането на ислямския халифат (ИД) през юни миналата година, жертвите на офанзивата в Ирак и Сирия вече надхвърлят 10 хиляди. Терористите не правят разлика между военни, мъже, жени и деца. Мнозина бяха принудени да предприемат самоубийствени мисии.

Данните за броя на смъртните случаи, причинени от терористите, са смразяващи, къщо както и методите, използвани за извършване на престъпленията. Сирийската организация за правата на човека публикува в Daily Mail, че над 3207 души са загинали в Сирия и около 7700 в Ирак. Въпреки това, тези цифри не включват младите хора, които са били принудени да извършат самоубийствени мисии.

За положението в Сирия, базираната в Лондон агенция заяви, че 1858 от жертвите са били цивилни и от тях 98 са жени и 76 деца. В допълнение, 906 са били сирийски войници, а 239 са били част от бунтовнически милиции и 185 от ИД.

Ирак присъства също толкова трагично, но с много по-високи стойности. В този случай, порталът цитира иракската организация за правата на човека, че ИД вече е екзекутирала 7700 души от юни миналата година.

Мястото с най-много смъртни случаи е Мосул, където загинаха 2100 души. В Ал Анбар от май миналата година, са убити 1900; 250 са били екзекутирани в Дияла, където джихадистка група създаде своята база на операциите и 110 в Киркук. От жертвите, 60 процента са били войници, а останалите - цивилни.

Отвъд цифрите, необичайната жестокост на престъпленията е една от отличителните черти на терористите, които използват метода на обезглавяване на техните заложници. Някои дори са изгорени живи, а хомосексуалистите са хвърляни от високо и тези, които оцелеят след падането, са замеряни с камъни.

Изправени пред тази ситуация, доклад на Международния център за изследване на радикализацията и политическото насилие, цитиран от Daily Mail разкри, че много членове на терористичната група ИД са уморени от кървавите екзекуции, малтретиране на чуждестранци и неизпълнените обещания за пари и слава.

Станете почитател на Класа