Armata се подсилва с по-мощен двигател

Руските инженери са в заключителната фаза на изграждането на нов двигател за руския брониран танк Т-14 Armata.
"Новият двигател вече е произведен, но е тайна, само мога да кажа, че се провеждат заключителните работи", каза Олег Сиенко изпълнителен директор на производителя Уралвагонзавод, цитиран от ТАСС. "Инженерите обещават да увеличат неговата мощност до 1800 конски сили. Сигурен съм, че ще изпълнят обещанието си", добави той. В момента, в съвременният руски танк има двигател 1500 к.с..

В сравнение с други бронирани превозни средства в света, новият двигател на Armata изпреварва М1 Ейбрамс САЩ (1500 к.с.) и немския Леопард (830 к.с.).
Сиенко каза, че за обучение на екипажи за всички военни машини на платформа Armata (танк T-14, пехотно превозно средство T-15 и бронирана инженерна единица Т-16) ще бъде създаден специален учебен център в руския град Нижни Тагил, в който ще се обучават "не само руски специалисти, но и от други страни."

Миналата седмица Сиенко каза, че Уралвагонзавод е готов да обсъди възможността за износ на танкове Т-14 в чужбина, въпреки че "приоритет за нас е да бъдат оборудвани с модерна технология руските въоръжени сили." Според него, клиентите теоретично биха могли да са държави с голям военен бюджет, като Китай, Индия, Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар и някои европейски държави.

Станете почитател на Класа