Пентагонът може да изхвърли 3.5 милиарда, спирайки производството на разрушител

Бюджетните ограничения принудиха военноморските сили на САЩ да ограничат строителството на разрушители Zumwalt. Нещо повече, те трябваше да спрат производството на третия от корабите, въпреки че работата е завършена на 41 процента.

Корабостроителницата Bath Iron Works трябваше да изгради три Zumwalt с цена от 22 милиарда долара. Както публикува "Daily Mail", стигна се до намаляване на първоначалния проект за изграждане на 32 разрушители мулти-мисия, първо до 24, а след това и в крайна сметка само до три.

Въпреки това, този спад в производството не е достатъчен за покриване на бюджетните нужди, коригирани от Министерството на отбраната, тъй като разходите за трите кораба се увеличиха с 37% от 2009 г. насам, достигайки 12.3 милиарда, според Bloomberg.

Всички тези цфри доведоха властите до необходимостта да се прекъсне проекта с намерение за спестяване на нещо от всички тези средства.

Поради това, бъдещето на военноморските сили на САЩ изглежда е доста по-различно от това, към което те се стремяха. С бюджетната прогноза за 2017 г., реалността е, че USS Линдън Джонсън, наполовина построен, е на път да бъде изхвърлен, заедно с вложените в него 3,5 милиарда долара.

Този нов клас разрушители, очаквани през следващата година, разполагат с всички постижения на военноморските технологии - енергийната система е задвижвана от газови турбини, имат управляеми ракети от последно поколение и електрическа система, която позволява включване на лазерни оръдия, за атака на безпилотни самолети и система свръхбърза артилерия.

Станете почитател на Класа