70-та сесия на Общото събрание на ООН предвижда "край на катастрофалните войни"

Устойчиво развитие, глобалната сигурност и усилия за ограничаване на текущите конфликти, довели до бежанската криза в света, са част от дневния ред на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН, която започна в Ню Йорк във вторник.

"ООН и държавите-членки имат задължение да се присъединят към усилията за прекратяване на конфликтите и катастрофалните войни, не на последно място в Сирия и съседните държави. И ние трябва да действаме сега и тук, за да посрещнем големите и експлозивни бежански кризи в резултат на сегашните конфликти и да защитим човешките права на всички бежанци ", заяви президентът на Общото събрание на ООН, Могенс Ликетофт, при откриването на 70-ата сесия.

На тази среща ще участват около 160 световни лидери, заедно с външните министри на всички страни-членки на организацията. Очаква се руският президент Владимир Путин, след отсъствие от 10 години, да произнесе речта си на 28 септември.

Кубинският лидер Раул Кастро, също ще говори на първото заседание на Общото събрание на същия ден. Други оратори на високо равнище включват президента на Китай, Си Цзинпин, иранският президент Хасан Рохани и президентът на САЩ Барак Обама.

Станете почитател на Класа