Дали Обама е мюсюлманин? Така смятат изненадващо много американци

Според скорошно социологическо проучване на CNN / ORC, 29% от американците включително 43% от републиканците мислят, че техният президент, Барак Обама е мюсюлманин.

39% от възрастните обаче вярват, че Обама е протестант или християнин от друг клон, 4% мислят, че е католик, 2% - Мормон, евреин - 1% и 1% - от друга религия. В същото време, 11% от анкетираните казват, че президентът не е религиозен, а 14% не знаят.

Въпросът за мястото на раждането му не изглежда да е много ясен. 80% от възрастните вярват, че Обама е роден в САЩ, а 20% са убедени, че той е роден извън страната. И само 9% от тези, които мислят, че не е роден в САЩ твърдят, че имат солидни основания да вярват в него.

И ако това не е достатъчно, преди няколко години Доналд Тръмп настоя да се изиска от Белия дом да представи удостоверение за раждане, потвърждаващо американското гражданство на сегашния президент, като се опита да постави под въпрос и неговото право да бъде президент на страната.

Вашингтон представи съответния документ през април 2011 г. който твърди, че главата на сегашната администрация е роден в щата Хавай на 4 август 1961 г. Причината за съмнения в американското гражданство на Барак Обама е произходът на кенийския му баща, както и фактът, че президентът е живял голяма част от детството си извън САЩ

Станете почитател на Класа