Сирийските имигранти "могат да бъдат основа за германско икономическо чудо"

Дитер Зетше, председател на компанията Mercedes Benz, вярва, че потокът от бежанци в Европа е възможност да се подпомогне икономическото развитие в Германия.

„Да приемеш повече от 800,000 души в Германия е херкулесова задача", заяви той в речта си пред международното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт, съобщиха от вестник Südwest Presse. "Но в най-добрия случай това може да бъде основа за следващото икономическо чудо, точно както милионите работници мигранти през 50-те и 60-те години са допринесли значително за развитието на страната", каза Зетше ,

Президентът на автомобилната компания добави, че не всички бежанци са брилянтни инженери или механици-изпълнители, но тези, които оставят след себе си целия си живот, са много мотивирани хора. "Тези хора са точно това, което ние от Mercedes търсим навсякъде в нашата страна", каза той.

Mercedes Benz обяви, че е помогнал на бежанци в провинция Баден-Вюртенберг с предоставяне на финансова помощ от общо един милион евро и дарения от служители на компанията.

Други мениджъри от индустрията са също наскоро се изказаха в полза на предоставянето на по-голяма помощ на бежанците. Те включват директорът на Porsche, Матиас Мюлер; на химическата група Evonik Essen, Клаус Енгел и бившия директор на Deutsche Post, Франк Аппел, съобщава вестникът.

Станете почитател на Класа