Ужас в католическо сиропиталище

Десетки ирландски момичета са били жертви на малтретиране и сексуално насилие от служители на институции, ръководени от ирландската държава и католическата църква през последните 50 години. Една от жертвите, "Irene Kelly", е описала ужасите и изпитанията в ирландско сиропиталище в книга, наречена "Греховете на майката".
Авторката на автобиографичната книга е пострадала в католическо сиропиталище през 60 – те години, когато е била между 6 и 11 години.
"Съблекоха ни за прегледа. Имаше монахиня с нещо бяло и четка. Намаза ни от главата до петите с някакъв лосион против въшки," каза тя пред Би Би Си. "След това ни заведоха на закуска - овесени ядки с големи бучки, от които повърнах и веднага получих шамар по главата и крясък „всичко да се изяде! ", спомня си тя.

Ирене казва, че я завели в детската стая и там започнали да злоупотребяват сексуално с нея. Имаше време, когато момичето не могло да устои на болката и решило да "сложи пръстите си в контакта".
Жената, която се крие под псевдонима "Kelly Irene", обясни, "Те са унищожили живота на толкова много поколения деца. Аз никога не поисках да имам семейство, или да се оженя или да имам деца, защото за мен светът е жестоко място", каза тя.

Станете почитател на Класа