Камерън атакува новия лейбъристки лидер

Британският премиер Дейвид Камерън описа новия лидер на Лейбъристката партия, Джереми Корбин, като "заплаха за националната сигурност" и предупреди, че неговите позиции могат да подкопаят отбраната на Великобритания. Корбин спечели в първичните избори на партията си, което бе посрещнато с оптимизъм в чужбина, особено в Латинска Америка.

Атака на Камерън е част от нова стратегия на консерваторите да етикетират новият лидер на труда от самото начало. "Лейбъристите сега са сериозна заплаха за сигурността на нашата нация, сигурността на нашата икономика и за безопасността на семействата ни", каза Камерън чрез своя Twitter акаунт.

Министърът на отбраната на Майкъл Фалън, критикува външната политика на Корбин, акцентирайки ангажимента му за ядрено разоръжаване като "много тежък за страната ни" и припомня, че "консерваторите продължават да осигуряват стабилност, сигурност и възможности за работниците", съобщава The Independent.

Джереми Корбин, който бе провъзгласен за британски Пабло Иглесиас заради идеологически сходства с лидера на испанската партия Podemos, се застъпва за национализация на железниците, електричеството и газа. Той споделя идеи за равенство и за по-добро разбиране на Аржентина по отношение на Фолкландските острови.

Станете почитател на Класа