Малайзският полет MH370 потънал без инцидент?

Фрагментите от крила намерени на остров Реюнион, за които френските власти потвърдиха, че са от полет MH370 потвърдиха смразяващата теория за изчезването на самолета, че може да е бил умишлено потопен от член на екипажа.

Една от хипотезите за Боинг 777, който изчезна в Индийския океан през март миналата година с 239 души на борда, е че пилотът или някой от хората, които са контролирали самолета, са планирали изчезването му без следа. Всъщност последните данни показват, че въздухоплавателното средство е било под контрол до края, според в-к "Le Monde".

Според изданието, позовавайки се на експерта по въздухоплаването член на комитета за раззследване на MH370 Франсоа Грандие, фрагментите от крило, намерени наскоро предполагат, че самолетът може да се е приводнил и след това потънал в дълбокия океан.

"Начинът, по който е усукано крилото подсказва кацане в океана, а не инцидент", каза Грандие, сравнявайки размера на отломките от Germanwings Flight 9525 разбил се през март във френските Алпи, "В случая на Germanwings, най-големите останки са били около 30 cm, а размерът на парчето крило от MH370 е почти два метра," .

Станете почитател на Класа