Хорхе Рамос: " Грешка е да не се взема на сериозно ужасът Тръмп"

След като бе изгонен от пресконференцият от магната и политик Доналд Тръмп, известният журналист Хорхе Рамос осъди "авторитаризма" и "ужаса", който представлява кандидатът за президент на САЩ. Според него, депортирането на непритежаващите документи, предложено от Тръмп, предполага участието на армията и "напомня за южноамериканските диктатури".

Доналд Тръмп е "авторитарна фигура", каза той в интервю за El Pais,
"Тръмп лъже. Знае, че не може да депортира, нито да изгражда стена, а единственият начин да експулсира 11 милиона нелегални имигранти е с помощта на армията."
"Много журналисти и политици не смеят да му се противопоставят," продължава Рамос, добавяйки "журналистите трябва да вземат страна в някои ситуации, като расизъм, дискриминация, корупция и правата на човека, а Тръмп определено изпълва няколко от тях ".

"Тръмп предлага ужаси и утопията на бяла държава без имигранти, а САЩ е мултиетническа," заяви Рамос. "Той има опасна реч и е грешка да не го вземат на сериозно. Ако достигне до Белия дом, САЩ би претърпял брутална трансформация и това ще има сериозни последици за латиноамериканците," каза той.

Станете почитател на Класа