САЩ планирали още 12 ядрени атаки срещу Япония, ако не се предаде

Военни архиви разкриват, че ако японците не са се предали на 15 август 1945 г., са щяли да бъдат бомбардирани отново от САЩ. Те предвиждали трета бомба и планирали допълнителни 12 нови атаки срещу Япония.
На 9 Август 1945 САЩ хвърли над Нагасаки втората атомна бомба срещу Япония, по-мощна от Хирошима преди три дни. Една седмица след нападението, Токио все още не се е предал, така че трета бомба е била на път да бъде пусната, която би била последвана от една дузина, подготвени за по-нататъшни атаки. Военни архиви на САЩ разкриват, че ако японците не са се предали на 15 август 1945 г., историята щеше да е много по-различна.
Киото, Хирошима, Йокохама, Кокура, Ниигата и дори Токио са били идентифицирани като потенциални цели за атаките, според "The Daily Beast".
В Нагасаки, бомбата опустоши почти половината от града, убивайки 75 000 от 240 000 жители. Независимо от това, Япония не се предаде до 15 август - една седмица след нападението, като през това време САЩ планирали други атаки.
Архивни записи показват, че пускането на трета бомба е бил обсъдено на среща в Марианските острови, а ядрото от плутоний е било приготвено да се достави от САЩ. Съществуването на около 12 атомни бомби, които се готвят да атакуват други ключови цели след третата бе потвърдено. Било договорено, че тази трета бомба ще бъде на разположение, за да бъде пусната на 19 август. На 15 август новините за японската капитулация спряли плановете за атака, променяйки хода на историята.

Станете почитател на Класа