БНТ почете с филм Живка Гичева

В памет на журналистката Живка Гичева, която загина в петък в тежка катастрофа, БНТ1 излъчи филм в рубриката „Най-доброто от...“ на БНТ САТ. От 20,40 часа по сателитния канал и в 23,10 часа по БНТ1 снощи зрителите видяха разказ от 2007 г. на тримата сценаристи на предаването „Вариант 3“ Гичева, Христо Бойчев и Иван Кулеков за най-интересните моменти в работата им.
Пътният инцидент, след който си отиде журналистиката, се случи близо до Търговище, когато шофьорът на автомобила, в който са пътували Гичева и дъщеря й, е загубил контрол над колата, навлязъл е в насрещното и се е ударил в ТИР.
Гичева е родена на 25 юли 1957 г. Завършила е телевизионна журналистика в Москва, била е продуцент на предаването „Защо не“ по БНТ и сценарист, продуцент и водещ на „Вариант 3“. От 2000 г. насам се занимава с корпоративен и политически PR, води собствена бизнес рубрика във вестник „Банкер“, работи като изпълнителен директор на тв „Здраве“ и е един от създателите на телевизионния проект „Макс ченъл“. През 2007 г. е сред създателите на TV2, която наскоро се преименува на PRO.BG. В частната телевизия Живка Гичева е продуцент на „Пирамида“, „Параграф BG“, а през последните месеци работи по ново арт предаване, което трябваше да стартира през септември.

Станете почитател на Класа