„Дарик“ подреди снимки в шведското посолство

Програмният директор на „Дарик“ Константин Вълков и водещият на „Дарик кафе” Михаил Дюзев откриха преди вечер в Посолството на Швеция в София втората си непрофесионална фотоизложба. „Един уикенд в Стокхолм“ е част от Месеца на Швеция по „Дарик“. Поводът за кампанията е председателството на Европейския съюз, което Швеция поема от 1 юли.
Преди година тандемът Вълков и Дюзев дебютира във фотографията с експозиция от кадри от Финландия.
Освен домакина - посланика на Швеция у нас Н. Пр. Пол Бейер, събитието не пропуснаха собственикът на „Дарик“ Радосвет Радев, ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова, посланикът на Испания Н. Пр. Хорхе Фуентес, изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова, зам.-председателят на Столичен общински съвет Мартин Заимов, както и Силва Зурлева, Максим Бехар, Мартин Захариев и много други приятели и колеги на двамата журналисти.
«Снимките са абсолютно непрофесионални, правени си в рамките на един уикенд и представят как виждаме Стокхолм и архипелага през почивните дни. Използвали сме обикновен обектив, нищо специфично», обясни Константин Вълков. В изложбата има и фотографии от малко селце и остров, разположени на няколко часа път от шведската столица.
„С Месеца на Швеция „Дарик“ първи в София провокират интереса към европейското председателство на страната ни“, отбеляза посланик Байерю. „За нас беше голяма провокация да представим със звук, картина и думи това, което в действителност е Швеция в началото на XXI век“, заяви Радосвет Радев
Проектът Месец на Швеци» е част от съвместната инициатива на „Дарик“ и Посолството на Швеция у нас, която представя най-новото в областта на екологията, опазването на околната среда, градоустройствените инициативи, архитектурата, дизайна на скандинавската страна.

Станете почитател на Класа