Mtel стъпва и на пазара на цифрова телевизия

Даниела Стефанова

Mtel вече предлага и достъп до цифрова телевизия по кабел - Quarto. Така, след като добави към мобилната си услуга фиксирана телефония и широколентов интернет, компанията прави още една крачка към превръщането си в доставчик на пакет от няколко услуги. „Решихме, че абонатите ни се нуждаят от развлечение, каквото предлага телевизията, а тя е във всеки дом“, обясни главният маркетингов директор на оператора Андреас Хофермайер. Според него това е начин да се разбие монополът на БТК, защото „Мобилтел“ има оптична мрежа, през която партньорите му оператори може да стигнат до всяко домакинство.
Услугата се предлага в партньорство с „Нетера“, която има разработена платформа за телевизия в интернет среда и с LAN оператори. „Мобилтел“ ще предложи цифрова телевизия най-напред в София, Варна и Бургас. В столицата покритието на услугата е 99%, а партньори по нея са локални мрежи като United net, Net 1, Online direct, BG LAN, Cores net.
Абонатите могат да избират от 4 пакета, като „Оригинал“ съдържа 20 канала за средно 14 лв. на месец или с 30% по-евтино от аналоговата кабелна телевизия.
Пакетът „Премиум” дава достъп до 8 HD канала срещу 20 лв. на месец. „Мобилтел“ ще предлага руска класика, български евъргрийни, холивудски филми, музикални клипове и анимация чрез „видео по поръчка“ (video on demand). Според Милен Стаматов, мениджър на проекта, това ще бъде първата работеща услуга в България, без изпращане на SMS или обаждане по телефона. Гледането на филм струва 1,50 лв. за срок от 24 часа. За услугата „ТВ архив“, която позволява да се гледат предавания след излъчването им, операторът преговаря с bTV. Нова, БНТ 1, „Диема Вижън“,ТВ Европа
„Мобилтел“ предлага до 15% отстъпка от месечната такса, ако клиентите купят накуп цифрова телевизия, GSM и фиксиран телефон и мобилен интернет.

Станете почитател на Класа