ЕК пуска нов европейски информационен портал

Европейската комисия пуска нов европейски информационен портал, предаде БТА. На Presseurop.eu може да се намира безплатна информация на 10 езика - английски, италиански, немски, чешки, полски, френски, румънски,португалски, испански и холандски. Постепенно ще започне представяне на всичките 23 езика в Европейския съюз, увери заместник-председателят на Европейската
комисия и отговарящ за комуникационната стратегия Маргот Валстрьом. Тя допълни, че целта е общественото мнение в ЕС да има информационна европейска медия, която стои над национални езикови и културни предразсъдъци и клишета.
Порталът е резултат от сътрудничество между Европейската комисия и реномираното френско издание Courrier International. В подготовката на материалите засега ще участват още три издания от Италия, Португалия и Полша. В него ще се публикуват най-добрите материали за ЕС, които ще се подбират между 250 статии в европейски издания, събитийни материали, заглавните страници на водещи европейски вестници и списания, информация за пътувания, снимки, досиета по различни теми, карикатури.

Станете почитател на Класа