CNN е лидерът на топ банкерите

CNN International е водещият източник на информация за глобалната финансова общност от всички региони-Европа, Близкия Изток, Африка, Латинска и Северна Америка. Проучването сред топ банкери и финансови директори на големите световни организации е на Global Capital Markets Survey (GCMS). Според него CNN International изпреварва BBC World, CNBC и Bloomberg. Основната тенденция е, че международните тв канали са увеличили зрителския интерес по време на кризата с оглед непрекъснатото информиране и събирането на новини и информация.
73% от финансовия мениджмънт в 2000 големи световни организации гледа CNN всеки месец, позиционирайки медията с 20 пункта преднина пред най-близкия й конкурент CNBC. В седмичното излъчване СNN води с 57% срещу 40% за CNBC, като запазва лидерската си позиция и в класацията за ежедневното излъчване. CNN е топ изборът на главните мениджъри на банките и финансовите институции. Информационният гигант се асоциира от 72% от главните банкери на база месечна статистика.
“В трудни времена, когато увереността в пазара е ниска, тези резултати показват размера на аудиторията, която е съставена от ключови и влиятелни хора, играещи съществена роля за запазването на глобалната икономика. Основното послание за рекламодателите е, че имат възможност да достигнат тази неуловима аудитория от финансови високопоставени личности. CNN доставя тази възможност по-добре от всяка друга мрежа”, категоричен е Джонатан Дейвис, вицепрезидент на рекламните продажби на CNN International пред Emirates Business, цитиран от PR Kernel.
Според Global Capital Markets, 85% от участниците са гледали международни канали по четири седмици преди изследването, а 69% са се информирали от международните канали в продължение на 7 дни, по време на изследването. Резултатите утвърждават международната телевизия като среда за избор от корпоративните финансови професионалисти, които имат пряк контрол върху увеличаването на капиталите и търговията на пазарите по време на рецесия.

Станете почитател на Класа