Инцидент с Краси Аврамов на „Евровизия“ в Москва

Инна Василева

За инцидент с българския представител на конкурса „Евровизия“ в Москва Красимир Аврамов съобщи руският светски сайт life.ru. Според изданието по време на първата репетиция в спортния комплекс „Олимпийски“ на 4 май се разразил грандиозен скандал. Той бил предизвикан от танцьорите на кокили, които са част от хореографията при изпълнението на Аврамов. Те затруднявали движението зад сцената, което подразнило участници от други страни. Недоволните първо бутнали кокилите и танцьорката, след което ударили по главата Красимир Аврамов, пише life.ru, позовавайки се на разкази на преводачи на конкурса. На помощ на певеца се притекли лекари от „Бърза помощ“. В сайта се предполага, че нападателите на българския представител са от сръбската делегация, чийто представители били единствено наблизо.
„Няма такова нещо, това е пълна глупост“, коментира за „Класа“ Драгомир Драганов, пратеник на БНТ1 в Москва. Той обясни, че вчера изпълнителите са имали почивен ден от репетиции и Аврамов е на екскурзия из Москва, предложена на всички участници в конкурса от организаторите. „За „Евровизия“ са акредитирани над 2200 журналисти от цял свят, от които поне 200 работят за жълти издания и пишат измислици“, обясни още Драганов. Според него разпространяването на подобна информация се дължи на журналистическо въображение, както и на по-малката популярност на страната ни.
Главният редактор на редакция „Музика и забава“ на БНТ 1 Любен Кънчев, който също е в Москва, заяви за „Класа“, че се е получило недоразумение. „Един от нашите танцьори на кокили се нарани леко по време на репетициите в понеделник, но никой не е предизвикал инцидент. Журналистите правят от мухата слон“, каза той. Телефонът на Красимир Аврамов остана на гласова поща до редакционното приключване на броя.
Българската песен на „Евровизия“ Illusion, в изпълнение на Красимир Аврамов, ще бъде представена на първия полуфинал на конкурса на 12 май. Финалът на музикалната надпревара ще се състои на 16 май.

Станете почитател на Класа