И Иво Танев започнал кариерата си от подлеза на НДК

На връх Ивановден репортерът на „Усещане за жена” Албена Танева ни пренесе в света на баща си – телевизионния водещ Иво Танев, в рубриката й „Следвай ме”. Филмът за хапливия език на предаването „Сблъсък” показа за пръв път архивни кадри от младините на Иво Танев и от детството на Албена.

Денят на Иво Танев задължително започва всяка сутрин с тенис. Сред любимите спортни партньори на водещия е бил и певецът Веселин Маринов, но след травма на минискуса вече не могат да са тандем, разказа Албена. Затова пред камерите на „Усещане за жена” самата репортерка трябваше да партнира на баща си в спортните му занимания. Благодарение на тази си отдаденост на спорта днес Иво е в идеална форма, въпреки че на 35 години е бил 120 кг. разкри дъщеря му. Грижи се за фигурата си по предписанията на книгата „Зоната” и дори демонстрира в ефир как си готви постно шкембе, като вместо шкембе използва гъби.

Албена разкри на зрителите на TV7 малко известния факт, че баща й има още двама братя близнаци, а на връх Ивановден се оказа, че Иво празнува на Цветница. „Моето име идва от алпийска върба на име Ивоа”, разясни водещият. Дъщеря му показа на зрителите и как минава денят му, когато не е в телевизията. През останалото си време Танев е в залата, която менажира и организира семинари, конгреси и партита вече близо 5 години. Самата Албена също е работила в залата с него, като е била асистент зад сцена и се е занимавала с всичко.

От филма на Албена се оказа, че Иво Танев е заклет пътешественик от малък. Едва в 3 клас е заминал за Либия с майка си, но има много лоши спомени от близкоизточната страна. „Бях много отвратен от много неща там. Както те гледат в очите едно мислят, друго говорят, трето правят. С моето свръх развито чувство за справедливост не ги приемам тия неща. В Либия ни гониха с баба ти, тогава млада хубавица, и едвам се спасихме, защото са луди, диваци. Тя беше засукана, хубава жена и тръгнаха да ни гонят. Избягахме им по едни малки улички”, спомня си пред Албена той.

Бил е и в Южна Африка и толкова харесал местните, че дори се научил да пее химна на зулусите и не пропусна възможността да го изпълни в ефира на „Усещане за жена”.

Но не винаги жовтът му е бил авантюристичен и красив като на филм. Началото на 90-те били трудни и гладни години и за него. Танев призна, че е работил по строежи, бил е хамалин. „Разтоварвахме камиони с пилета, защото ни позволяваха да си купим по едно допълнително пиле”, сеща се Танев.

Но точно в най-трудните години му се усмихва късметът и то в подлеза на НДК, където свирел на китара като уличен музикант. Забелязали го от телевизията и го поканили на прослушване. Така стартирала кариерата му на малкия екран. „Разказвал ми е как първите три дни само ходел в подлеза, но не можел да се пречупи да извади китарата. Тогава да си уличен музикант не било като сега. Като започнал да свири обаче, продавачките го викали да пее пред техния магазин, за да привлича клиенти и го черпили с кафе и баничка”, сподели Албена Танева с водещата Гергана Стоянова. С този разказ бяха излъчени и ексклузивни кадри от прослушването на Иво като младеж с китара, изпълнявайки хитове на Елвис.

 

Станете почитател на Класа