Гласове на новините на БНР са най-новите лица на благотворителната кампания за изграждането на Център за деца с аутизъм в Пловдив

Българското национално радио подкрепя Коледната инициатива на фондация И АЗ МОГА/I can too, чиято цел е изграждането на Център за деца с аутизъм в град Пловдив.
Гласовете от новините на БНР – Албена Тонева, Ангел Григоров, Николай Петров и Рад Каменски са най-новите лица на И АЗ МОГА / I can too. Журналистите от обществената медия вече популяризират в националния ефир на БНР благородната Коледна кампания. Те участваха и в специална фотосесия в знак на съпричастност към благотворителната кауза, като така се нареждат до световно известни личности, ангажирани вече с идеята на И АЗ МОГА, сред които са: Антонио Бандерас, Долф Лундгрен, писателят Джон Кехоу и др.
Броят на децата с аутизъм в България е над 16 000, като в Пловдив техният брой е повече от 6 000 . Общината в града предостави за безвъзмездно ползване помещение, което се нуждае от цялостен ремонт. В момента усилията са насочени към набиране на финансови средства за реализацията на благотворителния проект.
Центърът ще приема деца на възраст от 3 до 18 г., като за тях ще се грижат специално обучени специалисти, които ще помагат и на родителите. Ще има "работилници" за деца по фотография, рисуване/глина, готварство, градинарство, музика/танци, техника и конструиране, театър и околен свят, за да могат децата да развиват своите способности, които да им помогнат да се справят с аутизма и да се социализират по-лесно. Центърът ще помага за тяхната интеграция и пълноценен живот. Ще предоставя терапевтични, образователни, рехабилитационни услуги за децата и техните семейства вхармонична, ненатраплива и безопасна среда за децата.
БНР подкрепя и популяризира инициативата на фондация И АЗ МОГА , с вярата на целия екип, че всеки може да промени света към по-добро......с това, което може най-добре!
Заедно можем по-бързо да помогнем! Присъединете се и Вие с идеи, с контакти, с доброволчески труд , с дарение или с на sms 1415. Посетете www.icantoo.eu.
За да може всяко дете да каже: И АЗ МОГА!


Станете почитател на Класа