Лили Друмева се завръща в ефира на Радио София с ретро предаване


Известната наша кънтри певица и радио и телевизионна водеща Лили Друмева
се завръща в ефира на Радио София с музикално предаване „Настроение с Лили”. То ще се излъчва всеки четвъртък от от 20 до 22 часа на честота 94,5 ФМ както и онлайн на http://radiosofia.bnr.bg/Pages/default.aspx. Водещата ще представя най-големите хитове от 50-те години до днес, събрани в интересни рубрики, като например: Най-хубавите любовни песни на 20-ти век; Най-хубавите дуети на всички времена; Легендите на рокендрола; Най-успешните автори на песни, продуценти и компании; Златни моменти в музиката и др.

„Настроение с Лили” е предаване с дълга история, което се радва на голям слушателски интерес. То стартира през 2005 г. по Ретро Радио и през 2006 г. получи награда „Осмата муза”. Предаването продължава успешно по Радио София до началото на 2013 г. и след кратка пауза, се завръща отново в ефира.

Името “Настроение с Лили” идва от вечната мелодия на Глен Милър – In the mood, (“В настроението”), защото музиката винаги създава настроение, което може да е весело, може да е тъжно, но върви ръка за ръка с нея. Всеки човек свързва момент от живота си с определена песен, която предизвиква спомени.

Предаването е насочено към широката аудитория, израстнала с вечните хитове (т.нар. “Evergreens”), към хора, които са изградили стабилен вкус към хубавата ретро музика, но едновременно с това следят новите тенденциите на българска и световна сцена, посещават концерти, търсят и колекционират дискове.

Лили Друмева е музикален журналист с дългогодишен опит в медиите.Тя е музикант, автор на песни, основател на група „Lilly of the West”, продуцент на 9 албума и пионер в кънтри музиката на Балканите. Наскоро Лили Друмева се завърна от Съединените щати, където тя беше на специализация по програма "Фулбрайт". По време на работата си, тя прекара четири месеца в Нешвил, Тенеси, изучавайки историята на кънтри музиката и нейната индустрия. "Фулбрайт" е една от най-престижните правителствени стипендии на САЩ, с която Лили Друмева бе наградена за изключителните си заслуги към американската музика.


Станете почитател на Класа