На фокус е дизайнът във Финландия

Посолството на Финландия в София и списание "Европа 2001" ще представят новия брой на списанието, посветен на финландския дизайн и на инициативата „Хелзинки - Световна столица на дизайна 2012“ на 14 март от 18:00 ч. в галерия "Академия" на Националната художествена академия. Брой 1/2012 на списание "Европа 2001" ще представи ексклузивни материали за Финландия като страна на дизайна във всички негови измерения.
Специално внимание е отделено на Хелзинки, който през 2012 г. е Световна столица на дизайна и на многобройните събития, организирани в града през цялата година. Новият брой на списание "Европа 2001" предлага статии за присъствието на дизайна в ежедневието, за творчеството на най-успешните финландски дизайнери - утвърдени имена и млади надежди, както и за извоювалите световна слава марки Marimekko, Artek, Iittala, Fiskars, Arabia, Hackman и др. Броят, посветен на Финландия, запознава читателите с университетите в страната, които предлагат обучение по дизайн. Страниците на списанието са изпъстрени с изключителни илюстрации, които допълнително допринасят за уникалността на броя.
Списание "Европа 2001" е двумесечно издание за култура и социална политика и излиза вече 19 години. Всеки брой е посветен на отделна държава, като целта е да се изгради една богата представа за различните европейски страни.

Станете почитател на Класа