MBMD: bTV остава най-гледаната телевизия

bTV продължава да е най-гледната телевизия в България и печели все по-голямо обществено доверие. Това сочи социологическо изследване на MBMD за ситуацията на медийния пазар в началото на 2012 г.
92% от запитаните са казали, че гледат редовно bTV, като това е най-високият процент за тази медия от началото на проучванията през 2007 г. На второ място е Nova със 72%, а на трето - БНТ с 50%.
Бум има сред специализираните телевизии, каза директорът на MBMD Мирослава Радева на презентация по темата вчера в БТА. Малко след техния прощъпалник канали като bTV Comedy, bTV Cinema и Kino Nova са вече съответно на 4-то, 5-о и 7-о място по предпочитане от зрителите.
На въпрос, „откъде се информирате за случващото се у нас и по света“, 93% посочват телевизията, 42% - вестниците, 34% - интернет, а 16% - радиото.
Впечатление прави, че най-младото поколение – до 25 години, дава преимущество на глобалната мрежа. Това в бъдеще ще доведе до натиск върху традиционните медии, коментира Мира Радева. В. „Телеграф“ пък остава на челните места в класацията на най-четените вестници.

Станете почитател на Класа