Януари – месецът на Елвис Пресли

Януари ще бъде месецът на Елвис Пресли по bTV Cinema. През януарските уикенди първият канал с ексклузивни филми и сериали ще предложи на зрителите си шест премиерни за bTV Cinema филма с участието на Краля на рока.
На рождената дата на Краля (8 януари), от 20:00 ч., начало на филмовия маратон с „момчето на цяла Америка” ще постави класиката „Затворнически рок” (Jailhouse Rock). Винс (в ролята Елвис Пресли) излежава едногодишна присъда за непредумишлено убийство. Докато е там неговият съкилийник, бивш кънтри певец го препоръчва в музикалнозаписния бизнес. Еверет решава да стане певец, след като излежи присъдата си. Но той бързо се разочарова от този бизнес. С помощта на свои приятели решава да основе своя фирма за записи, а и скоро става звезда в нощните локали.
В събота (14 януари), от 20:00 часа, зрителите на bTV Cinema ще гледат приключенската екшън комедия „Това се случи на Световното изложение” (It Happened at the World’s Fair). След проблеми с властта и подтикнати от нуждата за средства, Майк (в ролята Елвис Пресли) и Дани тръгват на автостоп към световния панаир в Сиатъл. Докато Дани се опитва да спечели пари с игра на покер, Майк се грижи за малко момиче, Сю Лин, чийто баща е изчезнал. Като един възхищаващ се на нежния пол мъж, той намира време да ухажва младата медицинска сестра Даян.
Третият уикенд на новата година bTV Cinema ще събере цялото семейство с мюзикъла „Да живее Лас Вегас” (Viva Las Vegas). Краля в ролята на Лъки Джаксън пристига с колата си почти на буксир за първото Гранд при на Лас Вегас. Той получава лесно пари за нова кола, когато красивата собственичка на плувния басейн взема нещата в свои ръце. След внезапен обрат на ситуацията изглежда, че Лъки ще загуби и състезанието, и момичето, когато на сцената се появява съперникът му Елмо Манчини, състезател и флиртаджия. Вероятно единствено пеенето ще помогне на Лъки.
На 21 януари от 20:00 часа зрителите на bTV Cinema ще се забавляват с романтичната комедия „Щастливо момиче”. Ръсти Уелс (в ролята Елвис Пресли) и групата му са готови да напуснат Чикаго и да тръгнат на годишното си пътуване за пролетната ваканция до Форт Лодърдейл, когато чикагският гангстер Големия Франк удължава престоя им в неговия клуб. Дъщерята на Големия Франк решава да отиде в Лодърдейл с приятелите си за пролетната ваканция, така че той възлага на Ръсти и групата му да се грижат за нея и да се уверят, че тя няма да си навлече неприятности. Докато се опитва да изпълнява задачата, Ръсти трябва да се бори и с общителната Дейна, който няма никакъв толеранс към мъже, които я „връзват” на срещи или я карат да чака.
В неделя ( 22 януари) bTV Cinema ще излъчи мюзикъла „Малко живот, малко любов”. След като се запознава с Бърнис, Грег Нолън (Елвис Пресли) губи както работата си, така и апартамента си. Бърнис успява да му намери нов апартамент, но той е толкова скъп, че му се налага да работи на две места, за да го плаща. Нолън не успява да съчетава двата ангажимента и това води до редица комични ситуации.
Последният филм за Елвис през януари по bTV Cinema – „Елвис на турне”, ще се излъчи в неделя, 29 януари. Той е ремастрирана от Мартин Скорсезе версия на документалния филм Elvis on Tour от 1972 година – последният филм на певеца, преди да умре през 1977 година.

Станете почитател на Класа