×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Меглена Караламбова открива зала "Миракъл" на 24 април

Меглена Караламбова и Кристияна Ценкова са героините в "Открадната разкази". С това представление се открива сцена "Миракъл" в ТБА.
Сюжетът на тази история е хроника на период от живота на две жени, а отделните сцени са извадки от този период. Вирджиния Улф сполучливо бе нарекла подобни извадки „моменти на битието". Двете жени са писателки, а по-възрастната е и учителка на по-младата. Животът им, на който ще бъдем свидетели, е „събран" в рамките на шест години. Тези години пък са нещо като „голяма извадка" от живота на всяка една от тях.
Това е разказ за творческата природа на писателската професия, за самия акт на писането, за творческото въображение на писателя...
Това е разказ и за правилата на писателското творене, за професионалния морален кодекс на писателя.
Това е разказ за човешката и професионална самотност на твореца.
Това е разказ за отношенията на две човешки същества, за душевната близост между тях, за чувствата, за обичта и болката, които изживяват и неизбежната раздяла, пред която се изправят, за смъртта, с цялата й безапелационна императивност, която ще почука на вратата на това малко човешко общежитие, за да се впише и тя в „живота-творба", вълнуващо разказан в пиесата на Доналд Маргулис „Откраднати разкази ?". Предпремиерата е на 24 април от 11 часа.

Станете почитател на Класа