Илияна Йотова: Ако Първанов се захване с политика, проектът ще е мащабен

Едва ли Георги Първанов ще повтори сценария с Петър Стоянов. Ако президентът се захване с политика, в чистия смисъл на думата, мисля, че неговият проект би бил доста по-мащабен. Това каза в интервю за БНР вчера евродепутатът от БСП Илияна Йотова.
“След събитията през 1997 година Първанов намери най-точната формула да изведе БСП от ситуацията, в която беше изпаднала, така че нищо в ляво не може да се случи сериозно без участието на БСП. Това не означава, че БСП трябва да остане във вида, в който е в момента”, поясни Йотова.
Тя допълни, че трябва да се намери пътят към лявомислещите хора, които сега трескаво търсят някаква алтернатива на фона на случващото се в държавата. Илияна Йотова заяви още, че БСП има нужда от консолидация вътре в партията и привличане на хора. „Имаше периоди през последните години, в които бяха обидени незаслужено хора вътре в левицата”, каза още Йотова и поясни, че трябва да започне процес за връщане на тези хора. Според нея на никаква цена не трябва да се допуска раздробяване в лявото пространство.
Йотова коментира и заявената от премиера Борисов готовност да подаде оставка във всеки един момент. „Той не си дава сметка, че тази оставка никого не може да уплаши. Тя е в момент, който никак не е изгоден за ГЕРБ, защото процентите на одобрение вече са се изпарили“, каза Йотова.

Станете почитател на Класа