Пеевски отстъпва евродепутатското си място на Искра Михайлова

Вторият в листата за евродепутати на ДПС Делян Пеевски се отказа от мястото си в Брюксел и го отстъпи на Искра Михайлова. Това стана на брифинга в международния пресцентър в НДК късно снощи. Евродепутатството не е самоцел за мен, каза той. На въпрос дали вече ще започне да ходи на работа в Народното събрание, Пеевски отговори, че ще продължи "да работи за своите избиратели", без да уточнява как. Пеевски заяви още, че за цяла година, откакто за малко оглави ДАНС, не е чул нито едно основателно обвинение срещу себе си, защото иначе би го приел, би го разбрал и би се оттеглил. Но такова нямало.

"Не тая злоба към никого, въпреки всичко, да оглавя ДАНС също беше решение да дам нещо на България. Видяхте, че като се появи недоволство, сам се оттеглих. След това не чух кои са критиките към мен. Не чух за една година нито едно стойностно обвинение срещу мен. Все се чува - „Пеевски, Пеевски, кой, кой?" За кое кой? Ако бях чул някакво обвинение, бих се оттеглил като цяло от политиката", добави той. И продължи: "Постоянно се заливат с фалшиви сигнали институциите за мен и моето семейство, но когато това свърши, и през това ще мина, но когато всичко свърши, кой ще ми се извини?"

Без да назовава своите "хулители" Пеевски заяви, че "те имат поръчка и нямат доблестта за това да ми се извинят". Попитан накрая кой все пак го е предложил за шеф на ДАНС той отговори: "Както се казва, на изчерпани въпроси се изчерпвам с отговора: "Няма да ви отговоря"!

 

Станете почитател на Класа