Радан Кънев: Искаме предсрочни избори час по-скоро

Беше в сила ход по изваждането на Реформаторския блок от Европейския парламент. Това заяви Радан Кънев – лидер на ДСБ и говорител на Реформаторския блок, в сутрешния блок на bTV. Кънев изрази недоволството си от изказванията на политическите лидери след изборите, особено на Сергей Станишев, който порицал журналистите за това, че избързват да дадат едно евродепутатско място на реформаторите.Кънев призна, че сърцето му на няколко пъти подскочило, след като прогнозни резултати от снощи показаха, че коалицията може и да не премине прага от 5,8%. Той, обаче, е убеден, че след обработването на бюлетините от чужбина, резултатът на „сините" ще бъде още по-безспорен.

„Нито за момент не сме се съмнявали, че ако има действаща валидна преференция, тя ще бъде много активно използвана. Такъв тип избиратели са нашата цел", каза Кънев. Той има информация, че за различни имена в листата на блока има сериозен брой преференции, но отказа да посочи цифри. Според него, гласувалите за коалицията са информирани хора, които винаги четат цялата листа и се интересуват от всички кандидати.

„Имаме един резултат, който е под нашите стремежи", каза говорителят на реформаторите. „Аз съм последния човек, дошъл пред вас да влиза в ролята на победител", добави той.

От коалицията, обаче, са доволни, че са постигнали добри резултати в София и във възрастовата група от 18 до 30 години. „Това беше една от главните цели на кампанията", обясни той.

„Ние успяхме на едни половин милион души да покажем, че вече имат представителство и ще се борим за техните гласове", заяви той.

„Мащабът на купения вот вече се увеличава", смята Кънев. „Изборите трябва да станат максимално скоро. Не ме интересува Бареков какви дати е давал. Разумното е възможно най-скоро", каза още той. На въпрос дали Реформаторския блок е склонен на разговори с „България без цензура" и ГЕРБ, които също поискаха предсрочни избори, той отговори: „С вторите категорично".

Станете почитател на Класа