Кутев: Опонентите ни използват кметове и общинска полиция

На много места в страната от ГЕРБ са включили тотално общинската администрация. Изпратили сме твърде много жалби в ЦИК.

Това заяви зам.-председателят на БСП и народен представител Димитър Дъбов, който заедно с колегата си Антон Кутев дадоха брифинг в централата на партията. Народният представител Антон Кутев подчерта, че установените нарушения са изпратени до Прокуратурата. Според Кутев, освен за намеса на кметове, става дума основно за сигнали за купуване на гласова и те са насочени към ГЕРБ, ББЦ и АБВ.

"На много места ГЕРБ и АБВ се споменават заедно", заяви Кутев и допълни, че сред основните нарушения са събиране на лични данни и обещаване на суми между 30 и 50 лева на глас. Кутев обясни, че в Благоевград също са постъпили много сигнали, основните са за раздаване на пари. Сигналът е изпратен на районната прокуратура, разясни Кутев. Друг сигнал е свързан със събиране на списъци с ЕГН-та и обещаване на пари за гласуване за ГЕРБ и то от предимно криминално проявени хора.

"БСП беше атакувана и отвътре, и отвън и нашите опоненти използват кметовете и общинската полиция за печелене на вот на всяка цена", каза в заключение Кутев.

Станете почитател на Класа