Униформени нахлули в дома на местен лидер на ББЦ в Ракитово

С обиски и полицейски репресии се опитват да сплашат „България без цензура“ в Ракитово, съобщават от ББЦ.  Униформени нахлули към 6 часа тази сутрин в дома на местния лидер на партията Биляна Бешева и започнали тараш на къщата пред очите на двете й деца. Малкото момиченце, което е на три годинки, и половина започнало уплашено да пищи. Синът, който е седмокласник, преговарял за днешната матура по български език и литература, но отишъл на изпита в шок, гледайки в една точка. От притеснение, 34-годишната учителка Биляна по спешност е откарана в болница в прединфарктно състояние. 

Полицаите били изпратени от Пазарджик по анонимен сигнал, че партията раздава пари на гласоподаватели. Не намерили нищо, но уплашили семейството. Търсиха чували с пачки, нахлуха в дома заради махленски слух, каза Биляна. По същото време други патрулки са обискирали домовете на двамата зам.-председатели на ББЦ в града. 

Искат да ни уплашат, затова ни пращат полиция, коментира Бешева. Тя е категорична, че репресията е поръчана от ДПС. Съмненията й са провокирани от факта, че от Движението са я канили на няколко пъти на среща, за да се „разберат“, но тя отказала. Страх ги е, че след нас тръгнаха много хора в Ракитово и Костандово, които от години са бастиони на ДПС. „При нас нямаме кметове и бизнесмени, симпатизират ни обикновените жители. Всички искат промяна, а не ги купуваме. Нямаме толкова пари, даже на момчетата, които лепят плакати още не сме платили, а и не ни е целта да купуваме гласове. ДПС иска да ни спре със заплахи, не ни позволява да се борим за мечтите си, обясни Бешева. Това не е първата репресия срещу семейството й. ДПС заплашило и мъжа й, че ще бъде уволнен от държавното лесничейство заради поста на Биляна в ББЦ.

Станете почитател на Класа