ББЦ похвали позицията на КСНС за Украйна

"България без цензура" има ясна и балансирана позиция по отношения на Украйна, която е проевропейска, против инвазия в Украйна и против икономически санкции за Русия.

Нашата позиция е в интерес на обществото, коментира резултата от заседанието лидерът на партията Николай Бареков.

Той подчерта, че не е изненадан от решението на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента вчера, където бе обявено, че България не признава резултатите от референдума в Крим.

По думите му, КСНС при Плевнелиев най-после е изиграл някаква роля, изработвайки разумна и консенсусна позиция.

Това беше и нашата позиция от преди една седмица, заяви лидерът на "България без цензура", като подчерта, че това е разумно решение, тъй като България е член на Европейския съюз. Бареков отново повтори позицията си, че икономически санкции за Русия на този етап биха били истинска икономическа катастрофа за страната ни.

Той не смята, че ще се стигне до тежки икономически санкции за Русия, ако тя запази своята политика в пасивна позиция спрямо Украйна,

но предупреди, че ако Москва продължи своята инвазия, то единичните гласове, които и сега искат по-тежки санкции, ще станат по-мощни и по-многобройни.

Както каза и Орешарски, в рамките на ЕС България има право на своя позиция и на вето, но санкциите могат да бъдат и по линия на Г8, където страната ни няма участие,

посочи още лидерът на "България без цензура". Той е категоричен, че ситуацията в Украйна трябва да се следи внимателно и експертно, България трябва да е винаги добре информирана какво се случва в тази част на света и винаги да е плътно с Европейския съюз.

Станете почитател на Класа