Прошко Прошков е кандидатът на ДСБ за кмет на София

Кметът на община „Лозенец“ Прошко Прошков е кандидатът на ДСБ за столичен градоначалник и ще се яви срещу излъчения от СДС Владимир Кисьов на открити избори за единната номинация на Синята коалиция. Прошков спечели в неделя вътрешните избори в ДСБ, където получи 897 гласа, а съперникът му Петър Москов – 664.
Лидерът на ДСБ Иван Костов вчера представи Прошков с думите, че партията влиза в предизборна кампания със силен старт - нови хора, честни лица. Костов съобщи, че на своето заседание националното ръководство на ДСБ е дало „зелена светлина" за подписване на политическо споразумение със СДС за отворени предварителни избори. „След обявяването на секциите до провеждането на изборите трябва да има поне три седмици", заяви Костов и поясни, че засега няма постигнато съгласие със СДС за датата на вота. По думите на Костов „определянето на политиката зависи хората, а не от Бойко Борисов и неговите ножици и тенис ракета". Лидерът на ДСБ подчерта, че е убеден в успеха на партията на отворените избори.
Прошко Прошков благодари за подкрепата, която е получил, и заяви, че заедно с довчерашния си конкурент Петър Москов ще бъдат екип и тандем. „Влизам в кампания със страст, в битка за доверието на хората", посочи Прошков и добави: „Не мога да си позволя да направя кампания, с която да ви облъчвам по телевизията по два пъти на ден, след което да си отивам чисто сам и като куче да гледам мача вкъщи - това не би било в моя стил."

Станете почитател на Класа