Румен Христов и Светослав Малинов обещаха честна битка

Влизам в тази битка със самочувствие, защото само две партии са излъчвали държавен глава на България – БСП и СДС. Аз съм истински седесар, от 20 години съм член на тази партия и не мога да бъда свързан с друга. Това заяви вчера по „Дарик“ Румен Христов - кандидатът за президент, номиниран от СДС. Той определи Светослав Малинов от ДСБ, с когото вероятно ще се явят на първични избори за излъчването на общ кандидат за президент на Синята коалиция, „като един млад и интелигентен човек“. Според Христов, за президент трябва човек с опит, какъвто той притежава. „Аз съм влизал в битки, печелил съм битки и съм ги губил“, изтъкна той. По повод твърденията, че е близък до ДПС, Румен Христов посочи, че от 12 години не се е виждал с Ахмед Доган.
Когато се тръгва на такава битка, човек не може да не вярва в успеха, посочи вчера пред БНР Светослав Малинов. Той смята, че вътрешните избори ще дадат важна и трайна мобилизация на десните избиратели и са великолепен инструмент за излъчване на мажоритарен кандидат. По думите му, дори да звучи парадоксално, да влезе в избори като победител може само човек, който е печелил първични избори в своята общност.
Трябва сините избиратели да разберат, че в момента те наистина държат съдбата на коалицията и на нейните кандидати в своите ръце, каза още Малинов.

Станете почитател на Класа