Десните критикуват антикризисните мерки на ГЕРБ

Дефицитът в НОИ е най-сериозният в държавата и надвишава с 220 млн. лв. първоначално предвидения. Това заявиха вчера от ДСБ.
Този четвъртък в бюджетната комисия депутатите от Синята коалиция ще попитат ръководството на осигурителния институт на какво се дължи този дефицит и какви са средствата за компенсирането му до края на годината. Сред въпросите към НОИ е и предвижда ли се увеличаване на осигурителните вноски, за да бъде преодолян недостигът, както и споделя ли ръководството на НОИ прогнозите на финансовото министерство за по-малко пари за пенсии през 2011 г. в сравнение с 2010 г.
„ЕС ще започне да гледа на нас като на рискова държава. България е болна от хроничен бюджетен дефицит. Пенсионната реформа не е особено удачна и ще доведе до много проблеми и протести. 50 на 50 са положителните и отрицателните неща, които е направило правителството през изминалата година. Тази година ще е най-трудна за правителството“, каза по-рано пред Нова тв съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров.


Правят Синя коалиция плюс за изборите

За предстоящите избори и на местно, и на национално равнище се разговаря за създаване на Синя коалиция плюс на СДС, ДСБ и други сродни партии. Това съобщи вчера в Русе народният представител от Синята коалиция Михаил Михайлов. Все още няма изкристализирали резултати от тези разговори, но е ясно, че Синя коалиция плюс е единственият вариант за намиране на сини кандидатури за кметове и за президент, равностойни на очакваните силни кандидати от ГЕРБ и БСП, каза Михайлов, цитиран от БТА. Той се надява, че десните ще намерят кандидат за президент, който да не е пряко обвързан със СДС и ДСБ, но да е познат в обществото и да има "огън в личността му и обществено поведение".

Станете почитател на Класа