Продължава обгазяването на Стара Загора

Стара Загора /КРОСС/ В отворено писмо до министър-председателя, министъра на отбраната и медиите Гражданска инициатива "За чист въздух над Стара Загора" посочва, че обгазяванията в региона на Стара Загора и Казанлък и селата около полигона Змейово продължават.

 

"Граждани от Казанлък ни информираха, че от полигон Змейово на 15, 16 и 17 юни се чуват гърмежи, виждат се пушеци и във въздуха се носи миризма на бакелит.
Нашата проверка показа, че на 16 юни камерите, които трябва да ни показват, какво се случва на полигон Змейово не работят. В програмата на изпитанията на оръжия за деня няма посочени необичайни дейности. Г-жа Станимира Данева, връзки с обществеността на полигон Змейово, потвърди, че "поради токов удар камерите на работят". Попитахме дали има записи от предните дни и г-жа Данева потвърди. По-късно се оказа, че няма записи от предните дни и не може да се установи какво се случва на полигона
" се казва в отвореното писмо.

 

Настояваме да се вземат адекватни мерки за прекратяване на обгазяването на въздуха в област Стара Загора, в противен случай подготвяме завеждането на дела за нарушаването на човешките ни права и действия на гражданско неподчинение, се казва в заключение в документа.

/АС/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа