Известен лихвар е задържан в Горна Оряховица

Горна Оряховица /КРОСС/ Известен лихвар е задържан в Горна Оряховица.  Той давал пари в заем срещу лична карта и лихва от 10-15% на месец, съобщиха от МВР.

Успешната операция е реализирана след като в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" е получен сигнал, че фирма извършва незаконна лихварска дейност. След няколкодневно разследване вчера полицейски служители извършили претърсване на офис, намиращ се на ул. "Отец Паисий" в Горна Оряховица. В метална каса те открили 40 банкови карти, 20 лични карти, ключове от превозни средства, златни бижута, левове и валута. Иззети са и записи на заповеди, договори за заем, копия от лични карти, бележки с имена и цифри, компютърна техника.
В хода на действията по разследването е установено, че незаконната банкова дейност е осъществявана от Н. Н. /39 г./ от Горна Оряховица. Той отпускал заеми срещу 10-15% месечна лихва, а в залог взимал банковите карти, по които клиентите му получавали месечните си възнаграждения и социални помощи, както и други обезпечения като златни бижута и лични автомобили. Фирмата, чрез която осъществявал лихварската дейност не е регистрирана като заложна къща.
Срещу лихварят е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа