В САЩ обвиниха «супер-учените» на Русия за мощния ураган, ударил Флорида

В САЩ обвиниха «супер-учените» на Русия за мощния ураган, ударил Флорида
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    20.10.2024
  • Сподели:

Кандидатът на Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ Тим Уолц обвини руските учени за ураганите, ударили Флорида. Той заяви в местната преса, че руснаците по някакъв начин са успели да променят гравитационното поле на земята. Демократите използват „руската следа“ в предизборната си кампания.

 

 

 

В ефира на „Първи Севастополски“ ракетният инженер, автор на телеграм канала „Руски инженер“ Алексей Василиев увери, че човечеството все още не се е научило да контролира ураганите и да ги насочва по даден маршрут.

„За да променим климата в голям мащаб, трябва да се извърши огромно количество работа.  За да се предизвика колосален катаклизъм са необходими много условия. Поне за запазването и натрупването на енергията. Ураганът натрупва енергия в продължение на много седмици и месеци преди да се развихри за кратко време“, отбеляза експертът.

Ефектът от дългото натрупване на енергия и нейното освобождаване се проявява при земетресения и вулканични изригвания. За да предизвикате торнадо и ураган край бреговете на Америка, трябва да загреете океанската вода.

«Има идея за взрив на атомни бомби на шелфа, за да може ударната вълна да предизвика цунами. Но сметките показват, че това не е толкова катастрофално нещо. Това цунами ще бъде по-малко, отколкото истинското, океанското. Ядрената бомба не е способна да даде такава височина и такъв обем на вълните. А и подобни урагани не нанасят на САЩ особена вреда. Разбира се, ще има много загинали и ранени.

Но крайбрежието на Флорида е гъстонаселена зона. Там по естествени причини на ден умират по 500 човека. Ако добавим още 20 — това е статистически мизерна бройка. А голяма част от техническите повреди се компенсират от застраховките, което дори стимулира икономиката. Те са свикнали на това, изградили са икономически механизъм — обновяване и реновация на жилищния фонд», заключи Василиев.

ПП

Станете почитател на Класа